يکشنبه، 25 اسفند 1398

احکام پزشکی | سوال پنجاه و یک

پرسش :

خانمى بر اثر وضع حمل زیاد گرفتار امراض گوناگونى از قبیل استخوان درد و ضعف اعصاب شدید و ناراحتى قلبى شده، با توجه به عوارض فوق اگر مجدداً حامله شود خود یا دکتر مى‌توانند جنین را پیش از دمیدن روح از بین ببرند؟ مخفى نماند که حامله شدن خانم نامبرده براى وى غیر قابل تحمل است و ضرر شدید دارد.

پاسخ :
باسمه تعالى؛ چنانچه از حمل جدید خوف بر نفس داشته باشد، یا به حرجى بیفتد که زندگیش مختل مى‌شود، مى‌تواند جلوگیرى کند و لو با عقیم کردن خود؛ ولى اگر حامله شد نمى‌تواند اسقاط کند چه خودش و چه دکتر، بلى اگر بقاى حمل موجب ضرر غیر قابل تحمل باشد، در فرض قبل از دمیدن روح، خود زن مى‌تواند اسقاط کند یا کارى کند که جنین تلف شود، و بعد دکتر آن را خارج کند، و لو با قطعه‌قطعه کردن، و الله العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد اول، قم: نشر سرور، 1385.