جمعه، 8 فروردين 1399

احکام خمس | سوال یکصد و دو

پرسش :

از ثلث سهم مبارک امام مى‌توان به غیر از اهل علم مثلاً به فقیر داد که ازدواج نماید، همچنین به دختر و به یک نفر که خانه ندارد داد که منزل درست کند یا به امور خیریه مانند ساختن پل و تعمیر مسجدى کمک کرد؟

پاسخ :
باسمه تعالى؛ سهم امام علیه السلام باید در ترویج دین و مذهب و ادارۀ حوزه‌هاى علمیه و تأمین ضرورات اهل علم صرف شود، مگر در بعضى موارد که شخص مؤمن در زندگیش مضطر شود و صاحب وجه بخواهد در آن مورد صرف نماید که در این صورت صاحب وجه مى‌تواند اجازۀ شخصى بگیرد و بر طبق اجازه در آن مورد صرف کند، و این اجازۀ کلى نیست، و الله العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد اول، قم: نشر سرور، 1385.