دوشنبه، 11 فروردين 1399

احکام خمس | سوال دویست و ده

پرسش :

کسى که در خانۀ پدرش زندگى مى‌کند و پدرش مخارج او را مى‌پردازد ولى در عین حال فرزند شاغل بوده و درآمد دارد، آیا فرزند باید در ابتداى دریافت حقوق خمس آن را بپردازد یا اینکه در پایان سال فعلى خمس اضافۀ باقیمانده را بپردازد؟ اگر توان پرداخت مخارج ازدواج را بدون پس‌انداز ندارد، تکلیف چیست؟

پاسخ :
باسمه تعالى؛ از وقتى که پول را بدست آورده تا یک سال هر چه باقى ماند و صرف متعارف نشد، خمس دارد. و اگر توان ازدواج بدون پس‌انداز ندارد خمس مقدار پس‌انداز را با مرجع یا وکیل مرجع دستگردان کند و ایشان او را راهنمائى مى‌کنند که چه کارى انجام دهد [و سهم سادات را و لو به تدریج باید به سادات فقیر مؤمن برساند]، و اللّه العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد دوم، قم: نشر سرور، 1385.