دوشنبه، 11 فروردين 1399

احکام خمس | سوال سیصد و سی و هشت

پرسش :

آیا مکلّف به خمس مى‌تواند تمام مازاد بر مؤونۀ سال فعلى خود را-هر چه به آن خمس تعلق مى‌گیرد-بعنوان سرمایه حساب نموده پایه قرار دهد و در سال آینده مازاد مؤونۀ خود را که از سرمایۀ سال قبل اضافه آمده است حساب نموده خمسش را دهد یا خیر؟

پاسخ :
باسمه تعالى؛ اگر سالش رسیده باید خمس سرمایه را بدهد و سپس مخمّس را پایۀ سال دیگر قرار دهد و چنانچه قبل از آنکه از حصول ربح یک سال بگذرد به اندازۀ مؤونه تا آخر سال ربح را مى‌تواند سرمایه قرار دهد، و آن مقدار سرمایه خمس ندارد، و اللّه العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد دوم، قم: نشر سرور، 1385.