شنبه، 16 فروردين 1399

احکام خمس | سوال چهل و یک

پرسش :

در سال گذشته پس از ادای خمس مبلغ یک میلیون تومان در حسابم باقی ماند و نیت کردم در طول سال فقط از درآمد سال جدید خرج نمایم لیکن بدلیلی مجبور به استفاده از پس انداز یک میلیونی مخمس سال قبل گشتم لیکن پیش از فرا رسیدن سال جدید مجددا سطح موجودی آن به همان یک میلیون سال قبل رسید. آیا با این تفاصیل خمس این یک میلیون تومان لازم است یا جزو مال مخمس به حساب می‌آید؟

پاسخ :
با توجه به اینکه مال مخمّس را در سال بعد، مؤونه نموده‌اید پس‌انداز جدید در آمد سال جدید است که در مخارج شما هزینه نشده لذا باید خمس آنرا بدهید، هر مقدار که از درآمد جدید در زمان مصرف شدن مخمّس موجود بود می‌تواند جایگزین مخمّس نماید و خمس به آن تعلّق نمی‌گیرد. (استفتاء/18309) (منهاج 2/1233)

منبع: دفتر آیت الله العظمی وحید خراسانی (دام ظله)