شنبه، 23 فروردين 1399

احکام نگاه و پوشش | نگاه کردن: سوال نود و یک

پرسش :

نظر کردن مرد به زنان اجنبیه چه حکمى دارد؟ نظر زن به مرد اجنبى چه حکمى دارد؟ نظر به هیکل و اندام پوشیدۀ زن از پشت سر چه حکمى دارد؟ نظر به زنان اجنبیه در فیلمها و تلویزیون چه حکمى دارد؟ آیا نظر با ریبه به چهره یا اعضاى غیر مستور زنان در تلویزیون ممنوع است؟ نظر بدون ریبه چطور؟ نظر زن به چهرۀ مردان تلویزیون و به اندام عریان آنان (بخصوص در مسابقات کشتى که از تلویزیون پخش مى‌شود) چه حکمى دارد؟

پاسخ :
باسمه تعالى؛ نگاه کردن مرد به بدن زن نامحرم در غیر وجه و کفین جایز نیست چه التذاذى باشد یا غیر التذاذى، و نگاه کردن التذاذى حتى به وجه و کفین هم جایز نیست، و نگاه کردن به عکس زن در صورتى که او را بشناسد حکم نگاه کردن به خود زن را دارد، و نگاه کردن التذاذى زن به بدن مردان هم جایز نیست و نسبت به فیلمهایى که صاحب عکس را نمى‌شناسد چنانچه نگاه کردن به آنها موجب تهییج شهوت بر حرام یا ترویج فساد در مجتمع باشد جایز نیست، و اللّه العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد دوم، قم: نشر سرور، 1385.