پنجشنبه، 4 ارديبهشت 1399

خمس پولهای در حال گردش

پرسش :

بنده در بانک مقداری پول داشته‌ام که خمس آن را هم سر سال پرداخت نموده‌ام، امّا در طی سال مالی بعد چندین بار به این پول افزوده و یا از آن برداشت کرده‌ام. اکنون که سال خمسی پایان یافته خمس این پول را چگونه باید محاسبه نمایم؟ آیا با توجّه به اینکه پول تا حدودی گردش داشته است به تمام آن خمس تعلّق می‌گیرد و یا اینکه تنها در صورتی که موجودی فعلی بیش از سال گذشته باشد به اضافه‌ی آن خمس تعلّق می‌گیرد؟

پاسخ :
اگر پول مذکور به عنوان سرمایه‌ی در گردش بوده، پرداخت خمس نسبت به اضافه‌ی آن کافی است ولی اگر به عنوان پس‌انداز نگهداری شده و تمام آن مصرف شده و پس‌انداز جدید جایگزین آن شده باشد، تمام آن متعلّق خمس است. و اگر بخشی از آن مصرف شده، به نسبت مال غیرمخمّس به مخمّس محاسبه گردد.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری