جمعه، 5 ارديبهشت 1399

خمس زمین برای ساخت مسکن

پرسش :

الف: شخصی خانه‌ی ملکی برای سکونت ندارد، لذا زمینی خریده تا در آن خانه ای برای خودش بسازد، ولی چون پول کافی برای ساخت نداشته، سال بر آن گذشته و آن را به فروش هم نرسانده است، آیا خمس آن واجب است؟ بر فرض وجوب، آیا خمس پول خرید را باید بپردازد یا قیمت فعلی زمین را؟ ب: در فرض سؤال قبلی، اگر آن شخص شروع به ساختن خانه کند، ولی قبل از اتمام آن، سال خمسی برسد، آیا خمس آنچه در مصالح ساختمان مصرف کرده، واجب است؟

پاسخ :
الف: اگر زمین را از منفعت کسب سال، برای ساخت مسکن مورد نیاز خریده باشد، خمس ندارد.

ب: در فرض سؤال، خمس ندارد.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری