جمعه، 5 ارديبهشت 1399

شک در روزه قضای پدر / سوال دو

پرسش :

من پسر بزرگ خانواده هستم. آیا واجب است برای گرفتن روزه یا خواندن نمازهای قضای پدرم، تا زنده است از او تحقیق کنم یا این‌که بر او واجب است مرا از مقدار آن آگاه نماید؟ در صورتی که مرا مطلع نکند، تکلیف من چیست؟

پاسخ :
تفحص و سؤال بر شما واجب نیست، ولی بر پدر واجب است تا فرصت دارد خودش بخواند و اگر نتوانست وصیت نماید. به هرحال پسر بزرگ مکلّف است که بعد از فوت پدرش، آن مقدار از نماز و روزه‌هایی را که یقین دارد از پدرش فوت شده است، قضا نماید.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری