شنبه، 6 ارديبهشت 1399

فرمان به یک ماه روزه

پرسش :

چرا روزه‌داران به گرفتن یک ماه روزه (نه کمتر و نه بیشتر)، فرمان یافته‌اند؟

پاسخ :
امام رضا علیه السلام در این باره می‌فرمایند: پس اگر بگویند: «چرا به روزۀ ماه رمضان فرمان یافته اند، نه کمتر از آن و نه بیشتر؟»، گفته مى شود: براى آن که انجام دادن این مقدار روزه در توان بندگان است و نیرومند و ناتوان را فرا می گیرد. همانا خداوند، واجبات را بر پایۀ چیزهاى غالب تر و نیروهاى فراگیرتر، مقرّر داشته و سپس ناتوانان را رخصت داده است. خداوند بر توانمندان واجب ساخته و به بیشتر، تشویق کرده است؛ و اگر شایستۀ کمتر از آن بودند، از تکلیفشان می کاست و اگر به بیش از آن نیاز داشتند، بر تکلیفشان می افزود.»[۱]

پی‌نوشت:
[۱]. ر.ک: علل الشرائع، ص ۲۷۰؛ ماه خدا، ص ۹۴ ـ ۹۵.

منبع: از رمضان بیشتر بدانیم، حسین پور شریف، انتشارات دارالحدیث، قم 1394.