جمعه، 12 ارديبهشت 1399

احکام روزه | مبطلات روزه: سوال پنجاه و یک

پرسش :

اگر چیزی به زور وارد دهان روزه دار شود و یا سر او به همان صورت داخل آب گردد آیا روزه اش باطل می گردد؟ اگر وادار به باطل کردن روزه‌هایش شود، مثلاً به او بگویند که اگر روزه ات را نخوری، ضرری به خودت یا مالت وارد می سازیم، او هم برای دفع این ضرر غذا بخورد آیا روزه اش صحیح است؟

پاسخ :
اگر او را اجبار کنند به طوری که اختیار از او سلب شود روزه باطل نیست ولی اگر او را اکراه کنند، روزه باطل است.

منبع: روزه سپر مومن به ضمیمه احکام روزه، آیت الله العظمی علوی گرگانی (دام ظله)، قم: دارالعلم، 1389.