پنجشنبه، 25 ارديبهشت 1399
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما

مفطرات روزه | ملاک منی

پرسش :

ملاک منی در زن ها و مردها و افراد مریض درصورت شک در منی بودن مایع خارج شده از آن ها چیست؟(1)


پاسخ :
الف. در مردها:
ملاک، داشتن هر سه نشانه باهم است؛ یعنی جستن همراه با شهوت و سستی (مقام معظم رهبری و حضرت امام و آیات عظام خویی، تبریزی، فاضل، سیستانی، وحید، نوری و زنجانی).

ملاک جستن همراه با شهوت است (آیت الله مکارم).

ملاک جستن همراه با شهوت یا سستی می باشد (آیات عظام گلپایگانی و صافی).

ملاک جستن همراه با شهوت است و اگر فقط شهوت بود، باید احتیاطاً غسل کند و درصورتی که قبل از خروج آن مایع وضو نداشته، وضو هم بگیرد (آیت الله بهجت).
 
ب. در زن ها:
ملاک صدق انزال (2)همراه با شهوت است (حضرت امام، مقام معظم رهبری، آیات عظام فاضل، سیستانی، وحید، مکارم، صافی(3) و زنجانی).

ملاک جستن همراه شهوت یا سستی می باشد (آیت الله گلپایگانی).

ملاک، داشتن هر سه نشانه باهم است؛ یعنی جستن و شهوت و سستی هر سه باهم؛ ولی اگر شهوت و سستی بدون جستن بود، بنا بر احتیاط واجب، غسل کند و درصورتی که قبل از خروج آن مایع وضو نداشته، وضو هم بگیرد (آیت الله خویی).

ملاک شهوت همراه سستی می باشد (آیت الله نوری).

ملاک جستن همراه با شهوت است و اگر فقط شهوت بود، باید احتیاطاً غسل کند و درصورتی که قبل از خروج آن مایع، وضو نداشته وضو هم بگیرد (آیت الله بهجت).
 
ج. در اشخاص مریض:
ملاک فقط شهوت است (حضرت امام و آیات عظام گلپایگانی، وحید، سیستانی، فاضل، صافی و تبریزی).

ملاک شهوت همراه سستی است (آیات عظام خویی و نوری).

ملاک جستن همراه با شهوت است و اگر فقط شهوت بود، باید احتیاطاً غسل کند و درصورتی که قبل از خروج آن مایع، وضو نداشته، وضو هم بگیرد (آیت الله بهجت).

اگر به مریض، حالت شهوت دست دهد و آبی خارج شود که احتمال دهد منی است، حکم منی را دارد؛ هرچند بیرون آمدن آن با شهوت نباشد و دو نشانۀ دیگر را هم نداشته باشد (آیت الله زنجانی).

پی‌نوشت‌ها‌‌:
1- عروة الوثقی، فصل فی غسل الجنابه؛ توضیح المسائل مراجع، مسئلۀ 346؛ وحید، توضیح المسائل، مسئلۀ 352؛ وحید و خویی، منهاج الصالحین، مسئلۀ 169؛ اجوبه الاستفتائات، سؤال 171 و 177؛ صافی، هدایة العباد، ج 1، ص30؛ بهجت، وسیلة النجاه، مسئلۀ 177.
2- خانم ها نوعاً باید به اوج لذت جنسی برسند تا انزال صورت گیرد. اگر شک کنند که به این مرحله رسیده اند یا نه، غسل واجب نیست.
3- نظر آیت الله صافی در رسالۀ فارسی و هدایة العباد متفاوت است. از ایشان استفتا شد و در جواب فرمودند: «آنچه در رساله آمده، برای منی مردهاست و در مورد منی زن ها به هدایة العباد مراجعه شود.»

منبع: احکام روزه، اداره پاسخگویی به سوالات دینی آستان قدس رضوی، انتشارات قدس رضوی، 1393.


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.