پنجشنبه، 25 ارديبهشت 1399

مصرف اجاره بهاء در جهت وقف توسط مستأجر

پرسش :

سه دانگ از شش دانگ اراضی روستا وقف امور خیریه و اولاد واقف می باشد بدین صورت که واقف خواسته است از محل درآمد کشت و زرع مقداری صرف امور خیریه گردیده و مازاد آن بین اولادش تقسیم شود. مدتی است آب قنات خشکیده و فقط اراضی آن باقیست و از چاه عمیق استفاده می شود و اولاد واقف ملک را بین خودشان تقسیم نموده اند و بعضی سهم خود را به دیگران فروخته اند و اراضی وقف در حال مشاع است و تفکیک شده نیست. حال اگر کسی بخواهد مسئولیت شرعی نداشته باشد. 1. آیا می تواند اجاره آن مقدار از اراضی موقوفه را که یقین دارد متصرف می باشد شخصاً صرف امور خیریه مندرج در وقفنامه بنماید؟ 2. آیا می تواند اجاره آن را در اختیار اداره اوقاف شهرستان بگذارد تا در راه اهداف وقف مصرف شود؟ 3. آیا می تواند عین آن مقدار اراضی را در اختیار اداره اوقاف بگذارد؟ 4. آیا می تواند وقفنامه ای به نام خود از طرف واقف اصلی با همان شرایط تنظیم نماید؟

پاسخ :

1. با نظر متولی شرعی و با نبود شخص خاص حاکم شرع و مراعات مصلحت و جهت وقف مانع ندارد.
2. میزان نظر متولی شرعی و مراعات مصلحت و جهت وقف است.

3.  اگر متولی خاص ندارد مانع ندارد.

4. تنظیم وقفنامه باید مطابق وقف باشد و در همه موارد باید مراعات نظر متولی شرعی و مصلحت و جهت وقف بشود.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری