يکشنبه، 4 خرداد 1399

کفارۀ جمع برای روزه دار

پرسش :

اگر شخص روزه دار به چیز حرامی روزۀ خود را باطل کند، مثل زنا یا نزدیکی درحال حیض یا شراب، آیا کفارۀ جمع باید بدهد؟(1)

پاسخ :
کفارۀ جمع واجب است (آیات عظام گلپایگانی، اراکی و صافی).

احتیاط مستحب آن است که کفارۀ جمع بدهد (مقام معظم رهبری و آیت الله سیستانی).

بنا بر احتیاط واجب، کفارۀ جمع واجب می شود (آیات عظام خویی، بهجت، تبریزی، وحید، فاضل، مکارم و نوری).

اگر آن چیز حرام، جماع یا خوردن و آشامیدن باشد، بنا بر احتیاط واجب، کفارۀ جمع باید بدهد و در غیر این دو مورد، احتیاط مستحب است که کفارۀ جمع بدهد (آیت الله زنجانی).

پی‌نوشت:
1- عروة الوثقی، فصل فی صوم الکفاره، مسأله 3؛ توضیح المسائل مراجع، مسأله 1665؛ وحید، توضیح المسائل، مسأله 1673؛ راهنمای فتاوا، مسأله 128.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​منبع: احکام روزه، اداره پاسخگویی به سوالات دینی آستان قدس رضوی، انتشارات قدس رضوی، 1393.