يکشنبه، 4 خرداد 1399

گفتن «الصلاة» برای نماز عیدین

پرسش :

آیا گفتن سه مرتبه «الصلاة» در نماز عیدین مستحب است؟(1)

پاسخ :
1. اگر نماز عیدین به جماعت خوانده می شود:

الف. بله، مستحب است (مشهور).

ب. به امید مطلوبیّت پروردگار بگویند (مکارم).

2. اگر نماز عیدین به طور فرادا خوانده می شود:

الف. بله، مستحب است (حضرت امام، آیات عظام اراکی، فاضل، گلپایگانی).

ب. خیر، استحباب آن ثابت نیست (آیات عظام  خویی، سیستانی، وحید، شبیری زنجانی).

ج. به امید مطلوبیّت پروردگار بگویند (مکارم).

پی نوشت:
1- توضیح المسائل مراجع، مسأله 916؛ عرو هالوثقی، کتاب الصلوة، فصل فی الصلوات المرغبات، فصل فی صلاة العیدین، مسأله 10؛ وحید، توضیح المسائل، مسأله 925.

منبع: احکام فطریه و نماز عیدین، اداره پاسخگویی به سوالات آستان قدس رضوی، نشر قدس رضوی، 1392.