پنجشنبه، 15 خرداد 1399

تکرار غسل حیض

پرسش :

اگر زن حائض از خون پاک شود؛ ولى مطمئن باشد که دوباره پیش از ده روز خون مى بیند، تکلیفش چیست؟

پاسخ :
همه مراجع تقلید (به جز سیستانى، صافى و مکارم): اگر یقین دارد که دوباره خون مى بیند، نباید غسل کند و نماز بخواند؛ بلکه باید به احکام حائض رفتار کند. اما اگر به این امر یقین ندارد، باید غسل کند و نماز بخواند.[1]

آیات عظام سیستانى و صافى: اگر یقین دارد که دوباره خون مى بیند، بنا بر احتیاط غسل کند و نماز خود را به جا آورد و آنچه را که بر حائض حرام است ترک کند. اما اگر به این امر یقین ندارد، باید غسل کند و نماز بخواند.[2]

آیت اللّه  مکارم: در هر صورت باید غسل کند و نماز خود را به جا آورد.[3]

پی‌ نوشت:
[1]. توضیح المسائل مراجع، م 505؛ وحید، توضیح المسائل، م 511.
[2]. توضیح المسائل مراجع، م 505.
[3]. توضیح المسائل، م 483.

​​​​​​​​​​​​​​منبع: احکام ویژه بانوان، مجتبى حسینى، نهاد نمایندگى مقام معظم رهبرى در دانشگاه ها، نشر معارف، 1388.