جمعه، 16 خرداد 1399

امر به معروف و دل شکستن

پرسش :

اگر بر اثر امر به معروف و نهی از منکر شخص مقابل نارحت شود و دلش بشکند، آیا نهی کننده از این بابت ضامن و مسئول است و باید جبران کند؟

پاسخ :
همه مراجع تقلید: اگر شرایط و آداب امر به معروف و نهی از منکر رعایت شود و از حدود آن تجاوز نشود، اشکال ندارد.[1]

تبصره: این گونه دل شکستن چاره ای از آن نیست و از سر عطوفت و مهربانی است البته چنانچه می توان به گونه ای امر به معروف و نهی از منکر نمود که موجب دل شکستگی نگردد و مؤثّر هم واقع شود، لازم است چنین روشی اتخاذ گردد.

پی نوشت:
[1]. خامنه‌ ای، اجوبة الاستفتائات، س 1053؛ سیستانی، توضیح المسائل، ج 1، م 2212 و 2213؛ دفتر مراجع تقلید.

​​​​​​​منبع: احکام امر به معروف، علی گرجی، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، نشر معارف‫، ۱۳۹۵.