جمعه، 23 خرداد 1399

احکام نماز | سوال پنجاه و سه

پرسش :

آیا آرام بودن بدن در هنگام نماز و نداشتن حرکت، لازم و ضرورى است؟

پاسخ :
آرى؛ باید هنگام گفتن تکبیرة الاحرام، قیام و گفتن ذکرهاى واجب نماز، بدن آرام باشد و اگر در حالى که مثلاً قدم برمى دارد اَللّهُ اَکْبَر بگوید باطل است و همچنین در موقع قیام نباید بدن و پاها را حرکت دهد و به طرفى خم شود یا به جایى تکیه کند، ولى اگر از روى ناچارى باشد مانعى ندارد. ولى هرگاه در نماز مى خواهد کمى جلو یا عقب رود یا بدن را کمى به طرف راست و چپ حرکت دهد باید چیزى نگوید. همچنین هنگام گفتن ذکرهاى واجب نماز نیز باید بدن آرام باشد و هرگاه در حال حرکت بدن ذکر بگوید مثلاً موقع رفتن به رکوع یا در حال رفتن به سجده تکبیر آن را بگوید، احتیاط آن است که نماز را دوباره بخواند.

منبع: احکام غرب نشینان، مطابق با فتاوای آیت الله العظمی مکارم شیرازی (دام ظله)، تهیه و تنظیم: محمدصادق مطهری فرد، انتشارات نسل جوان، 1395.