جمعه، 23 خرداد 1399

احکام غسل | سوال بیست و چهار

پرسش :

انجام چه کارهایى بر فرد جنب حرام است؟

پاسخ :
پنج کار بر جُنُب حرام است:

* مسّ خطّ قرآن یا اسم خدا و پیامبران و امامان علیهم السلام، بنابر احتیاط واجب.

* رفتن به مسجدالحرام و مسجد پیغمبر (صلی الله علی و آله)، هرچند از یک در داخل و از در دیگر خارج شود.

* توقّف کردن در مساجد دیگر، امّا اگر از یک در داخل و از در دیگر خارج شود، یا براى برداشتن چیزى یا گذاشتن چیزى در آن برود مانعى ندارد و احتیاط واجب آن است که در حرم امامان (علیهم السلام) هم توقّف نکند.

* خواندن یکى از آیات سجده، ولى خواندن غیر آیه سجده از سوره سجده دار مانعى ندارد. سوره هایى که سجده واجب در آن است چهار سوره است:
1. سوره سجده (سوره 32). 2. سوره حم (سوره 41). 3. سوره والنّجم (سوره 53). 4. سوره اقرأ (سوره 96).

منبع: احکام غرب نشینان، مطابق با فتاوای آیت الله العظمی مکارم شیرازی (دام ظله)، تهیه و تنظیم: محمدصادق مطهری فرد، انتشارات نسل جوان، 1395.