شنبه، 24 خرداد 1399

احکام بانکداری | سوال نه

پرسش :

حکم دریافت وام از بانک هاى خارجى که از عقود اسلامى تبعیت نمى کنند و در ازاى پرداخت وام، عین مبلغ وام را به اضافه سود دریافت مى کنند، با توجه به عدم دسترسى متقاضى به بانک هاى اسلامى، چیست؟ در صورت حرام بودن، چنانچه فرد براى پرداخت دیون خود نیازمند گرفتن وام باشد آیا در شرایط مسأله تفاوتى ایجاد مى کند؟

پاسخ :
جایز نیست مگر این که واقعاً مجبور باشد و هیچ چاره دیگرى نداشته باشد و براى رفع ضرورت اقدام کند.

منبع: احکام غرب نشینان، مطابق با فتاوای آیت الله العظمی مکارم شیرازی (دام ظله)، تهیه و تنظیم: محمدصادق مطهری فرد، انتشارات نسل جوان، 1395.