شنبه، 24 خرداد 1399

احکام پزشکی | سوال پنجاه

پرسش :

در مواردى که اسپرم مرد دچار مشکل است، راه حل شرعى تلقیح با نطفه بیگانه چگونه است؟

پاسخ :
تنها راه براى استفاده از نطفه مرد بیگانه این است که مرد موقّتاً همسر خود را طلاق دهد و آن زن پس از عدّه به عقد موقّت مرد مورد نظر درآید (هرچند اصلاً همدیگر را نبینند) سپس نطفه آن مرد را برداشته و در زمان عقد با تخمک زن ترکیب کنند و پس از بخشش باقى مانده مدّت عقد موقّت و تجدید عقد دائم با شوهر سابق، نطفه ترکیب شده را در رحم او بکارند. فرزندى که متولّد مى شود به آن مرد و زن محرم است، ولى تنها از آن زن و صاحب نطفه ارث مى برد.

منبع: احکام غرب نشینان، مطابق با فتاوای آیت الله العظمی مکارم شیرازی (دام ظله)، تهیه و تنظیم: محمدصادق مطهری فرد، انتشارات نسل جوان، 1395.