يکشنبه، 25 خرداد 1399

حد آمرزش الهی

پرسش :

خدا تا چند گناه ما را می‌بخشد؟

پاسخ :
آمرزش و بخشش خدا هیچ حد و مرزی ندارد. خدا پس از توبه هر گناهی که باشد و از هر کسی که باشد و به هر تعدادی که باشد، می‌بخشد و می‌آمرزد. او نمی گوید که من فقط این نوع گناه‌ها را می‌بخشم یا فقط این گروه از مردم را می‌آمرزم و یا فقط از این تعداد گناه در می‌گذرم. حتی اگر کسی هزاران گناه انجام داده باشد، نباید از لطف و رحمت خدا ناامید شود. امام سجاد (علیه السلام) در یکی از دعاهای خود می‌گوید: «ای خدای من! ای سرورمن! اگر گناه‌های من، از خاک زمین تا اوج آسمان را بپوشاند و آن گاه ستارگان را بشکافد و تا آخر پیش برود، از آمرزش تو مأیوس و از رسیدن به خشنودی و رضای تو ناامید نمی شوم.»(1)

البته این حرف‌های امیدبخش نباید دستاویزی برای انجام گناه شود. در توبه همیشه به روی ما باز است، اما باید مراقب باشیم که هیچ گاه فریب شیطان را نخوریم و رحمت و آمرزش خدا را بهانه‌ای برای دور شدن از او و زیر پا گذاشتن فرمان‌هایش نکنیم.

پی نوشت:
1. بحارالانوار، ج 94، ص 167.

​​​​​​​منبع: هفتاد پرسش و پاسخ درباره‌ خدا، غلامرضا حیدری ابهری، تهران: انتشارات قدیانی، چاپ دوم، 1392.