سه‌شنبه، 24 تير 1399

قوانین کار | کمیته حفاظت فنی و بهداشت کار: سوال بیست

پرسش :

شرح وظایف مسئول ایمنی چیست؟ و از نظر سازمانی می بایستی به چه کسی پاسخگو باشد؟

پاسخ :
1- طرح مسائل و مشکلات حفاظتی و ایمنی در جلسات کمیته حفاظت فنی و ارائه پیشنهادات لازم به کارفرما جهت رفع نواقص و سالم سازی محیط کار؛

2- انعکاس کلیه ایرادات و نواقص حفاظتی و بهداشتی و پیشنهادات لازم جهت رفع آن ها به کارفرمای کارگاه؛

3- همکاری و تشریک مساعی با کارشناسان بهداشت حرفه ای و بازرسان کار جهت اجرای مقررات حفاظتی و بهداشت کار؛

4-توجیه و آشناسازی کارگران جهت رعایت مقررات ایمنی؛

5-همکاری با کارفرما در تهیه دستورالعمل های لازم برای انجام کار مطمئن؛

6- پیشنهاد به کارفرماجهت تشویق کارگرانی که موارد ایمنی را رعایت می کنند؛

7- پی گیری لازم جهت انجام معاینات قبل از استخدام؛

8 -بازدید و معاینه ابزار کار؛

9- ثبت آمار حوادث و بیماری های ناشی از کار کارگران؛

10- اعلام کانون های ایجاد خطرات حفاظتی؛

11- نظارت بر نظم و ترتیب و آرایش مواد اولیه و محصولات و استقرار ماشین آلات.

از نظر سازمانی مسئول ایمنی به کمیته حفاظت فنی و بهداشت کار و به عنوان نماینده کافرما در بحث ایمنی به مدیریت پاسخگو  می باشد.

منبع: bazresikar.mcls.gov.ir