پنجشنبه، 23 مرداد 1399

شکستگی بازوی چپ که با جابجایی جوش خورده

پرسش :

من ۷۰ روز است که بازوی سمت چپم شکسته به صورتی که دو سر شکستگی استخوان بازویم نوک تیز در اومده بود. بدون عمل جراحی دکتر دستم رو جا انداخت ۲۰ روز تو آتل بود و ۵۰ روزم تو دستگاهی بود که دکتر سفارش ساخته شو داده بود الان که باز کردم خوب استخوان به هم نخوابیده ولی دستمو به خوبی تکون میدم ولی وقتی که ناحیه شکستگی مو دست میزنم احساس میکنم که استخوانم گرد شده. حالا علت چیه و آیا این جابجایه نگران کننده نیست؟

پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر مهرداد منصوری، متخصص ارتوپدی:
در درمان غیر جراحی شکستگی تنه استخوان بازو قطعات شکسته شده دقیقا روبروی هم قرار نمیگیرند و نیازی هم به این کار نیست. هدف اصلی پزشک در درمان شکستگی استخوان بازو در وحله اول برگرداندن کارکرد بازو به وضعیت قبل از شکستگی است. شکل ظاهری بازو در درجه دوم قرار داشته و اهمیت شکل استخوان از آن هم کمتر است.

 شکستگی تنه استخوان بازو را در غالب اوقات میتوان بدون نیاز به عمل جراحی درمان کرد. در روش غیر جراحی معمولا شکستگی جوش خورده و کارکرد دست در اغلب اوقت به وضعیت قبل از شکستگی بازمیگردد. با این حال دو سر استخوان شکسته دقیقا روبروی هم جوش نخورده و با کمی جابجایی جوش میخورد.

این جابجایی معمولا مشکلی برای بیمار ایجاد نکرده و در غالب اوقات فقط در رادیوگرافی دیده میشود. حتی اگر جابجایی قطعات در معاینه و از روی پوست هم احساس شود تا موقعی که مشکلی در کارکرد دس ایجاد نکرده است نیاز به هیچ درمانی ندارد.
​​​​​​​
منبع: ایران ارتوپد