پنجشنبه، 23 مرداد 1399
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما

بهبودی شکستگی استخوان ترقوه

پرسش :

دو ماه پیش، بر اثر تصادف انتهای استخوان ترقوه ام کمی متمایل به وسط شکست و به وسیله ارتوپد شکسته بندی شد ولی بعد از مدتی فهمیدم که جابه جایی حدود ۳ سانتیمتر هست والان هیچ دردی ندارم و موقع حرکت دادن دست...


پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر مهرداد منصوری، متخصص ارتوپدی:
شکستگی استخوان ترقوه در غالب اوقات بدون عمل جراحی درمان میشود. درمان غیر جراحی شکستگی ترقوه معمولا بصورت بستن کتف ها با بانداژی به شکل عدد ۸ و یا بانداژ ولپو ( آویزان کردن ساعد به شانه و بستن بازو به تنه) صورت میگیرد. این شکستگی با همین درمان در غالب اوقات جوش میخورد.

البته بعد از جوش خوردن، برجستگی در محل شکستگی ترقوه بوجود خواهد آمد. این برجستگی به این علت ایجاد میشود که قطعات شکسته شده استخوان با قدری جابجایی جوش خورده اند. وقتی شکستگی با جابجایی جوش میخورد معمولا شکل استخوان به همین منوال باقی مانده و به حالت اول برنمیگردد مگر در بچه ها که هرچه بچه کم سن و سال تر باشد توانایی استخوان به اعاده شکل قبل از شکستگی بیشتر خواهد بود.

این تغییر شکل استخوان مشکلی برای کارکرد شانه و اندام فوقانی بوجود نخواهد آورد و فرد میتواند بعد از جوش خوردن شکستگی همه فعالیت های بدنی قبل از شکستگی منجمله فعالیت های ورزشی را انجام دهد.

بنابراین میتوان گفت شکستگی ترقوه معمولا نیاز به عمل ندارد مگر در مواردی که جابجایی قطعات شکسته شده زیاد باشد یا بدنبال شکستگی مشکلات عصبی یا عروقی برای بیمار ایجاد شده باشد و یا اینکه شکستگی همراه با زخم و بصورت باز باشد. بیمار بعد از جوش خوردن شکستگی میتواند تمام فعالیت های ورزشی قبل از شکستگی را انجام دهد.
​​​​​​​
منبع: ایران ارتوپد


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
پرسش و پاسخ مرتبط