پنجشنبه، 23 مرداد 1399

استفاده از بی‌حسی برای جراحی مچ پا

پرسش :

آیا می شود در جراحی مچ پا از زانو به پایین را بی حس کرد یا مچ پا را بی حس کرد؟

پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر مهرداد منصوری، متخصص ارتوپدی:
بله این کار امکانپذیر است. برای جراحی مچ پا بیمار باید در ناحیه عمل بی درد شود و این کار را می توان با روش های گوناگونی انجام داد. معمول ترین این روش ها عبارتند از:

بیهوشی عمومی
در این روش داروهای خاصی بصورت وریدی به بیمار تزریق شده و یا از راه تنفس به وی داده می شود که او را کاملا بیهوش و بی درد می کند. در این روش کل بدن بی درد می شود.

بی‌حسی منطقه‌ای
در این روش ماده بی‌حسی مانند لیدوکائین به داخل ستون مهره و اطراف نخاع تزریق می شود. در این روش بیمار هوشیار است ولی هر دو اندام تحتانی وی از کمر به پایین بی درد می شود.

بلوک عصبی
در این روش ماده بی‌حسی مانند لیدوکائین را در اطراف اعصابی که به مچ میروند تزریق می کنند. این تزریق می تواند در هر نقطه ای از جایی که ریشه های عصبی از کمر خارج می شوند تا کف پا صورت گیرد. بر حسب محلی که تزریق صورت می گیرد وسعت ناحیه بیحس شده و بی درد شده تغییر می کند.

منبع: ایران ارتوپد