شنبه، 25 مرداد 1399

آیا پیوند انگشت قطع شده امکانپذیر است؟

پرسش :

آیا امکان پیوند انگشت دست که چندین سال قبل قطع شده هست؟ در صورت مثبت بودن جواب آیا این امکان در داخل کشور فراهم می باشد؟

پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر مهرداد منصوری، متخصص ارتوپدی:
وقتی انگشتی از دست قطع میشود اگر بتوان قسمت قطع شده را در چند ساعت به پزشک متخصص ارتوپدی یا جراح دست رساند ممکن است بتوان آن را پیوند زد ولی تاخیر در این امر موجب مرگ سلولی و عدم موفقیت پیوند میشود.

پیوند انگشت یک فرد به فرد دیگر فعلا عملی نیست و انجام نشده است ولی میتواند انگشتی از پا را به انگشتی از دست پیوند زد. این نوع عمل جراحی فقط برای بهبود کارآیی دست و نه به جهت حفظ ظاهر و زیبایی آن انجام میشود. بنابراین در مواردی که نیود انگشت موجب مشکل شدیدی در کارآیی آن شده (مثلا در قطع چند انگشت دست با هم) میتوان از پیوند انگشت پا به دست استفاده کرد.

امکان این نوع پیوند در داخل کشور ایران وجود دارد.

​​​​​​​​​​​​​​منبع: ایران ارتوپد