شنبه، 25 مرداد 1399

اجازه ولی در نکاح غیر باکره

پرسش :

دختری با وطی غیر مشروع بکارتش را از دست داده، آیا اذن پدر در شوهر کردن لازم است؟ اگر هم بدون اذن پدر یا جدش با کسی ازدواج کند، عقد صحیح است؟ اگر شوهرش نفقه نمی‏دهد چطور؟

پاسخ :
پاسخ آیت الله العظمی میرزا جواد تبریزی (رحمه الله):
دختری که بکارتش به وطی، ولو به نحو غیر مشروع، ازاله شده، ثیب به حساب می‏آید و عقد نکاح او صحیح است، و احتیاجی به اذن ولی نیست، و طلاق به ید شوهر است، و چنانچه شوهر نفقه نمی‏دهد همسر می‏تواند به حاکم شرع مراجعه کند، و حاکم، شوهر را به اعطاء نفقه یا طلاق اجبار می‏نماید، و در صورت امتناع وی از پرداخت نفقه و طلاق، حاکم شرع یا وکیل حاکم، زن را طلاق می‏دهند، والله‏ العالم.

منبع: استفتائات جدید، ج 1، انتشارات سرور، قم، چاپ اول، 1378 ش.