سه‌شنبه، 25 شهريور 1399

احکام خوردنی‌ها و آشامیدنی‌ها | سوال یازده

پرسش :

با توجّه به عوارض سوء به اثبات رسیده آلودگى با سرب، از جمله عدم دفع طبیعى از بدن، و انباشته شدن و رسوب در مغز، و ایجاد اختلال در عملکردها وفعالیت هاى مغزى، بلاخص حافظه و هوش و خلق و خو، و آلودگى قابل توجّه روزنامه ومجلّات و مانند آن به این فلز سنگین، متأسفانه مواردى مشاهده شده که از روزنامه وکاغذهاى باطله و غیر بهداشتى به عنوان دم کنى براى دم کردن چلو، یا براى پیچیدن موادّ غذایى و تحویل به مشترى استفاده مى گردد. حکم شرعى در این گونه موارد چیست؟

پاسخ :
هرگاه به تصدیق کارشناسان ضررهایى دارد باید از آن اجتناب کرد.

منبع: استفتائات جدید (ج 4)، آیت‌‌ الله العظمی مکارم، قم: انتشارات امام علی بن ابی‌طالب علیه‌السلام، 1393.