سه‌شنبه، 25 شهريور 1399

احکام ازدواج | ازدواج هاى غیر مجاز: سوال هشت

پرسش :

در بسیارى از جوامع مسلمین، خاصّه در مناطق شیعه نشین بلتستان، مرسوم است که والدین، عقد پسران و دختران صغیر را در حال صغر و قبل از بلوغ منعقد مى کنند. وقتى پسر یا دختر به حدّ بلوغ مى رسد عقد را نپذیرفته و مى گوید این شخص را براى همسرى نمى پسندم. آیا این نکاح که توسّط اولیاى طرفین یا ولىّ دختر یا ولىّ پسر منعقد شده خود به خود باطل مى شود، یا نیاز به طلاق دارد؟

پاسخ :
در صورتى که چنین عقدهایى از ابتدا به مصلحت صغار نبوده باشد باطل است و نیازى به طلاق ندارد. و در زمان ما غالباً به مصلحت نمى باشد.

منبع: استفتائات جدید، آیت‌‌ الله العظمی مکارم شیرازی دام ظله، جلد 4، تهیه و تنظیم: ابوالقاسم علیان نژادی، قم: انتشارات امام علی بن ابی‌طالب علیه ‌السلام، 1393.