سه‌شنبه، 25 شهريور 1399

احکام ارٍث | سوال یک

پرسش :

شخصى از همسر اوّل دو پسر و دو دختر، و از زن دوم چهار پسر داشت. یکى از پسرها قبل از آن که ازدواج کند از دنیا رفت. از شخص فوق الذکر چند هکتار زمین به ارث رسیده، که بین ورثه تقسیم گردید. حال در مورد چگونگى استفاده از آب اختلاف دارند. لطفاً بفرمایید. الف) تقسیم آب بر چه اساسى صورت مى پذیرد؟ ب) آیا دختران هم طبق قانون ارث از آب سهم دارند؟ ج) آیا پسر فوت شده از آب مذکور سهم مى برد؟

پاسخ :
پسرى که قبل از پدر فوت کرده ارث نمى برد و سهم آب نیز مانند املاک مطابق قانون ارث در میان ورثه تقسیم مى شود و دختران نیز در آن سهیم هستند.

منبع: استفتائات جدید، آیت‌‌ الله العظمی مکارم شیرازی دام ظله، جلد 4، تهیه و تنظیم: ابوالقاسم علیان نژادی، قم: انتشارات امام علی بن ابی‌طالب علیه ‌السلام، 1393.