سه‌شنبه، 25 شهريور 1399

احکام ارٍث | سوال ده

پرسش :

اینجانب در شهریور 1385 کلّ خانواده ام، به غیر از یک خواهرم، را در حادثه رانندگى از دست داده ام. پدر و برادر و خواهر و نامادرى ام در حادثه رانندگى فوت نموده اند که متأسّفانه پزشک قانونى اعلام تقدّم و یا تأخّر زمان فوت ایشان را غیر ممکن دانسته است. با توجّه به آنچه که گفته شد و با عنایت به این که همسر برادر محرومم در زمان وقوع حادثه حامله بوده و حمل نیز زنده متولّد شده، خواهشمند است بفرمایید: الف) با توجّه به عدم تشخیص زمان فوت، آیا افراد متوفّى از یکدیگر ارث مى برند؟ ب) آیا تصادف اتومبیل مشمول هدم مصرّحه در شرع مبین اسلام مى باشد؟

پاسخ :
تصادف اتومبیل مشمول حکم هدم که در روایات به آن تصریح شده مى باشد. بنابراین، باید هر یک از فوت شدگان را فرض کرد که زودتر مرده و اموال وى را در میان ورثه اش تقسیم کرد و سهم آنها که مرده اند به ورثه در قید حیات آنها مى رسد.

منبع: استفتائات جدید، آیت‌‌ الله العظمی مکارم شیرازی دام ظله، جلد 4، تهیه و تنظیم: ابوالقاسم علیان نژادی، قم: انتشارات امام علی بن ابی‌طالب علیه ‌السلام، 1393.