سه‌شنبه، 25 شهريور 1399

احکام ذبح | سوال دو

پرسش :

با توجه به شرط پنجم سر بریدن حیوانات (باید حیوان بعد از سر بریدن حرکتى کند اگر چه مثلاً چشم یا دم خود را حرکت دهد یا پاى خود را به زمین زند. که معلوم شود زنده بوده است. و احتیاط واجب آن است که خون به مقدار کافى از آن بیرون بریزد.) و این که در کشتارگاه ها با توسّل به آلات الکتریکى دام و طیور را بیهوش مى کنند. آیا حکم ذبح شرعى در مورد این دام و طیور جارى است، حتّى اگر به علّت این شوک الکتریکى تمام خون جهنده از بدن حیوان خارج نشود؟

پاسخ :
هرگاه شرایط شرعى رعایت گردد اشکالى ندارد و بیهوش کردن حیوان قبل از ذبح اشکالى ندارد و تکان نخوردن با علم به زنده بودن ضررى نمى زند.

منبع: استفتائات جدید، آیت‌‌ الله العظمی مکارم شیرازی دام ظله، جلد 4، تهیه و تنظیم: ابوالقاسم علیان نژادی، قم: انتشارات امام علی بن ابی‌طالب علیه ‌السلام، 1393.