سه‌شنبه، 25 شهريور 1399

احکام ضمان | سوال هشت

پرسش :

آیا در ضمانت بعد از ضامن شدن، بدهى بدهکار به ذمّه ضامن منتقل مى شود و ذمّه بدهکار پاک مى شود؟

پاسخ :
بعد از ضامن شدن بدهى بدهکار به ذمه ضامن منتقل مى گردد و ذمه بدهکار پاک مى شود و اگر ضمانت به خواهش بدهکار صورت گرفته باشد هر وقت ضامن بدهى را داد مى تواند آن را از بدهکار سابق بگیرد. نوع دیگرى از ضمان نیز وجود دارد که شخصى ضامن دیگرى مى شود به این منظور که اگر بدهکار در دادن بدهى کوتاهى کرد یا نتوانست آن را بپردازد طلبکار طلب خود را از ضامن بگیرد این نوع ضمان نیز صحیح است و در غالب ضمانت هایى که در بانک ها یا در برابر وامها مى گیرند از این قبیل است. اوّلى را نقل ذمّه مى گویند ودومى را ضمّ ذمه به ذمه، و هر دو صحیح است.

منبع: استفتائات جدید، آیت‌‌ الله العظمی مکارم شیرازی دام ظله، جلد 4، تهیه و تنظیم: ابوالقاسم علیان نژادی، قم: انتشارات امام علی بن ابی‌طالب علیه ‌السلام، 1393.