سه‌شنبه، 25 شهريور 1399

سوال در مورد قوانین پرداخت دیه

پرسش :

در سال 97 دیه کامل 231 میلیون تومان بود و سال 98 شده 270 میلیون تومان است،که بیمه ها طبعاً دنبال بهانه برای پرداخت کمترهستند. در شکایت تصادف جرحی شدیدی که سال 95 صورت گرفت، رای دادگاه سال 97 صادر شد و رای تجدیدنظربدون تغییرات سال 98 صادرشده. 1- چه کسی صلاحیت تعیین تاریخی را که باید مبنی پرداخت خسارت قرار بگیرد را دارد (شرکت بیمه پرداخت کننده خسارت یادادگاه رسیدگی کننده و تجدیدنظر و یا جای دیگر؟ 2- مرجع رسیدگی کننده به این اختلاف کیست ؟ 3- آیا باید جداگانه شکایت یا استعلامی از جایی اخذ شود و کجا؟

پاسخ :
دیه بایستی به نرخ روز پرداخت شود و نه تاریخ صدور رای و یا تاریخ تصادف. مرجع حل اختلاف دادگاه محل پرداخت است.

منبع: گروه حقوقی میزان