پنجشنبه، 24 مهر 1399

سوال در مورد ازدواج و طلاق

پرسش :

اگر زوجی تصور کند همسرش فوت کرده و پس از چند سال با کسی دیگری ازدواج کند و همسرش (که تصور کرده بود فوت کرده است) برگردد. آیا ازدواج دوم باطل است؟

پاسخ :
چنانچه زوجه طلاق غیابی گرفته باشد ازدواج دوم زوجه صحیح است و ازدواج اول منحل شده است و زوج در صورت بازگشت دیگر هیچگونه حقوق قانونی نسبت به زوجه ندارد. اما اگر در صورت ازدواج دوم زوج، ازدواج اول همچنان صحیح باشد؛ زوجه در صورت بازگشت از کلیه حقوق قانونی خود در ازدواج اول بهره مند است مگر در برخی شرایط که در قانون آمده است مانند عدم تمکین و محروم شدن از نفقه.

منبع: گروه حقوقی میزان