پنجشنبه، 24 مهر 1399

طلاق توافقی از همسر

پرسش :

پدرم متولد 1309میباشد که پس از فوت مادرم در سال 98 با زن 60ساله ازدواج نموده با مهریه 10سکه. لیکن در قراردادی جدا گانه پرداخت مهریه را باشرط تمکین و زندگی مشترک و همچنین حداقل یکسال پس از زندگی مشترک و بتدریج منوط کردیم. در حالیکه زوجه پس از حدود یکماه زندگی بدون اذن شوهر ترک منزل نموده است. در ابتدا با تماس تلفنی با ایشان و پسرش اظهار داشتند بعلت بیماری قادر به زندگی مشترک نیستند میتوانید توافقی طلاق دهید. بعد از مقدمات طلاق توافقی و نوبت مشاوره زوجه هر از گاهی اظهارات متناقضی دارد. مثلاً مطالبه وجه میکند یا درخواست رجوع دارد یا تهدید به عدم طلاق و اطاله زمان ….با توجه به موارد ترک بدون اذن و کتمان بیماری و سوء استفاده از اطاله زمان جهت اتفاقی خدای ناکرده برای زوج و طلب ارث و برخوداری از حقوق مستمری و… زوج خواهان رجوع نیست. لذا استدعا دارد راهنمایی فرمایید.

پاسخ :
زوج علاوه بر طلاق توافقی میتوانند بطور یکجانبه زوجه را طلاق دهند. چنانچه زوجه به دلیل غیرمعتبر غیرقانونی ترک منزل کرده باشند حق نفقه ندارند. اما در هر صورت چنانچه زوجه مهریه خود را مطالبه کنند؛ بایستی بطور کامل پرداخت شود. لذا توصیه می شود برای طلاق یکجانبه اقدام کنند تا زمان زیاد از دست نرود. دادگاه در مهلت قانونی تصمیم مقتضی اتخاذ می نماید.

منبع: گروه حقوقی میزان