پنجشنبه، 24 مهر 1399

سوال در مورد نزاع و درگیری خیابانی

پرسش :

من یک نزاع خیابانی داشتم و چون شاهدی نداشتم طرف مقابلم در محلشون بوده نزاع دوتا شاهد آورده و من به پرداخت دیه محکوم شدم که ۵۰ میلیون تومان و ۱سال حبس تعزیری؛ در صورتی که طرفم شروع کننده نزاع بود و خود زنی کرده و من تنها بودم شاهدی نداشتم. حالا من باید چکار کنم اعتراض بزنم به رای احتمال داره کم بشه؟ یا قسطی بشه و یا حبس تعزیری بخشیده بشه؟ یا اگه بخوام جزای نقدیش کنم چقدر میشه ۱سال حبس آیا سوء پبشینه میشه برام چون سابقه کیفری ندارم؟ و اینگه چیزی به نامم باشه میتونه شاکی حکم توقیف اموال بگیره ؟ احتمال داره تقاضای اعسار پذیرفته نشه؟

پاسخ :
شما بایستی در مرحله تجدیدنظرخواهی دلایل و مدارک محکمه پسند ارائه دهید تا تبرئه شوید و یا حکم شما تخفیف پیدا کند. تبدیل حبس به جزای نقدی در صورت احراز جهات مخففه مثل عدم سابقه کیفری امکان دارد و تشخیص آن با قاضی دادگاه است. بله توقیف اموال امکان پذیر است. بله ممکن است تقاضای اعسار پذیرفته شود در صورتی که اموال شما غیر از مستثنیات دین برای تادیه جزای نقدی کفایت نماید.

منبع: گروه حقوقی میزان