جمعه، 23 آبان 1399

فلسفه پوشش در نماز

پرسش :

فلسفه حجاب کامل در نماز چیست؟ خدا که به همه محرم است، چرا حتی در تاریکی و تنهایی که هیچ نامحرمی هم وجود ندارد، بانوان باید با پوشش کامل نماز بخوانند؟

پاسخ :
در پاسخ به سؤال فوق، توجه به نکات زیر لازم است:

1- نماز دارای آثار و فواید فراوانی است. یکی از آنها، نهادینه کردن ارزش ها و تمرین پیوسته پاکی ها است. یاد خدا بزرگ ترین ارزش است و نمازهای پنجگانه این ارزش را در قلوب همگان نهادینه می کند.

حفظ حجاب و پوشش اسلامی نیز برای زنان یک ارزش گران بها و تعیین کننده است. خداوند متعال تمرین و یادآوری پیوسته آن را برای زنان در نماز واجب کرده است تا همواره بر حفظ آن پایدار باشند.

2- داشتن پوششی مخصوص برای نماز، توجه و حضور قلب انسان را بیشتر می کند.

3- داشتن پوشش کامل در پیشگاه خداوند، نوعی ادب و احترام به ساحت قدس ربوبی است. از این رو برای مردان نیز در بر داشتن عبا و پوشاندن سر در نماز، مستحب است و همین ادب حضور در پیشگاه الهی، زمینه ساز حضور معنوی و بار یافتن به محضر حق می شود.

4- حکم پوشش در نماز، باحفظ حجاب در برابر نامحرم، تفاوت هایی دارد و با آن قابل مقایسه نیست. به عنوان مثال پوشاندن روی پا در برابر نامحرم واجب است، ولی در نماز (بدون حضور نامحرم) واجب نیست.

منبع: حوزه نت