جمعه، 23 آبان 1399

احکام | مسائل روزه: سوال بیست و شش

پرسش :

حکم نماز و روزه دانشجویانی را که فاصله وطن آنها تا محل تحصیل بیش از 4فرسخ شرعی است و 3 روز در هفته، به محل تحصیل می روند و در همان روز برمی گردند و حداقل برای یک ترم چنین برنامه ای دارند، در محل تحصیل و بین راه بیان فرمایید.

پاسخ :
آیات عظام امام خمینی و خامنه ای:
نماز شکسته است و روزه صحیح نیست.

آیات عظام اراکی و گلپایگانی:
نماز تمام و روزه صحیح است.

آیت الله بهجت:
نماز تمام و روزه آنان صحیح است.

آیت الله تبریزی:
بنا بر احتیاط بین نماز شکسته و تمام جمع می کند و بنابر احتیاط روزه بگیرد و چنانچه روزه گرفت قضا ندارد. والله العالم.

آیت الله سیستانی:
اگر به مدت 6 ماه در یک سال یا سه ماه در چند سال این مسافرت ها ادامه دارد نماز او در همه مسافرت ها حتی اگر برای تفریح باشد تمام و روزه صحیح است.

آیت الله صافی:
نماز در بین راه و محل تحصیل تمام و روزه صحیح است.

آیت الله فاضل:
بنا بر احتیاط واجب شکسته است و نمی توانند روزه بگیرند.

آیت الله مکارم:
نماز و روزه در محل تحصیل و خوابگاه و بین راه تمام است.

منبع: کتابخانه دیجیتال امام علی علیه السلام