جمعه، 23 آبان 1399

اذن شوهر در بجا آوردن روزه های واجب

پرسش :

آیا زن برای گرفتن روزه های واجب و قضای آنها نیاز به اجازه شوهر دارد یا خیر؟

پاسخ :
در روزه ماه مبارک رمضان و روزه های قضایی که وقت آن کم است (مثلا ۱۰ روزه قضا از رمضان گذشته مانده و ۱۰ روز نیز تا رمضان فرصت دارد) نیازی به اجازه شوهر نیست و باید روزه بگیرد ولی در روزه های نذر، مستحبی و روزه های قضایی که تا ماه رمضان وقت کافی دارد و روزه گرفتن مزاحم حقوق شوهر می شود باید از شوهر اجازه بگیرد. البته در قضای روزه رمضان که وقت کافی دارد اگر بدون اطلاع شوهر روزه گرفت و بعد از اذان ظهر شوهر تقاضای تمکین و مانند آن نمود زن باید روزه خود را ادامه دهد.1

پی‌نوشت:
1. مطابق با فتوای آیت الله العظمی مکارم شیرازی (دام ظله)

منبع: سایت هدانا