جمعه، 23 آبان 1399

احکام | مسائل نماز: سوال سی و چهار

پرسش :

آیا قهر بیش از سه روز موجب بطلان نماز می شود و اگر این قهر موجب آرامش در زندگی شود چطور؟

پاسخ :
چنان که خودتان هم اشاره کرده اید و در روایت هم آمده قهر کردن آن هم در موارد ضروری بیشتر از سه روز مناسب نیست ولی موجب بطلان نماز نمی شود. در حدیثی از پیامبر اکرم (صلّی الله علیه و آله) در سفارشاتشان به اباذر آن صحابی عالی قدر آمده که پرونده اعمال همه مردم در هفته دو روز به محضر خداوند عالم عرضه می شود. خداوند به پرونده همه افراد مومن نظر لطف می کند به استثنا آن دونفری که بین آنها کدورت و قهری هست، خداوند به فرشتگان دستورمی دهد پرونده آنها را بایگانی کنند تا زمانی که با یکدیگر آشتی نمایند.

بنابراین بهتر است هر چه زودتر آشتی کنید مخصوصا" که اگر طرف از ارحام باشد مصداق قطع رحم نیز پیدا می کند که از گناهان بزرگ و قاطع رحم درقرآن ملعون شمرده شده است. علاوه بر این که نوع قهر و آشتی های مردم براساس امور دنیوی و ریشه اش حب دنیا می باشد و کل دنیا از نظر قرآن متاعقلیل و فاقد ارزش است، بنابراین بهتر است دو نفر مومن یا مومنه چند روزدنیا را با صلح و صفا و اخلاق اسلامی با یکدیگر رفتار نمایند. شما بایدکوشش کنید از طریق افراد ذی نفوذ خانواده شوهرتان این قهر به آشتی تبدیل شود ولی کمتر رفت و آمد داشته باشید تا مشکلی پدید نیاید.

منبع: کتابخانه دیجیتال امام علی علیه السلام