يکشنبه، 25 آبان 1399

احکام | اجتهاد و تقلید: سوال چهل و یک

پرسش :

آیا می توانیم مرتبا از مرجعی به مرجع دیگر رجوع کنیم و هر حکمی که بیشتر به نفع دنیا یا آخرتمان می باشد را انتخاب کنیم؟

پاسخ :
درصورت تساوی مراجع تقلید تبعیض در تقلید به نظر بعضی از مراجع اشکالی ندارد. (در مسایلی از یک مجتهد تقلید کنید و در مسایل دیگر از مرجع دیگر)؛ مگر آن که موجب هرج و مرج و نوعی لاابالی گری شود که در این صورت جایز نیست.  و اما رجوع از مجتهد زنده به مجتهد زنده غیراعلم خلاف احتیاط وجوبی است.

منبع: کتابخانه دیجیتال امام علی علیه السلام