چهارشنبه، 12 آذر 1399

علت شب‌ ادراری کودکان

پرسش :

علت شب‌ ادراری کودکان را توضیح دهید، آیا شب ادراری نشان‌دهنده بیماری خاصی است؟

پاسخ :
معمولاً علت شب‌ ادراری با گرفتن شرح حال از کودک و والدین مشخص می‌شود. شب ادراری معمولاً در کودکان بالای 4 سال مشاهده می‌شود که این موضوع در برخی موارد در روز و در برخی مواقع دیگر شب هنگام اتفاق می‌افتد.

شب ادراری می‌تواند به علت اختلالات ارگانیک و روحی و روانی باشد. قرار گرفتن کودک در محیط‌های پراسترس و شلوغ و همچنین تأثیر منفی دعواهای خانوادگی بر روی روح و روان کودک می‌تواند باعث بروز شب ادراری شود.

در مواقعی نیز اختلالات بدن و همچنین برخی بیماری‌های عفونی می‌تواند باعث بروز این موضوع شود که با آزمایش‌های ادرار و کشت ادرار می‌توان بیماری را تشخیص و درمان کرد. همچنین باید توجه داشته باشیم که اگر کودک همزمان یبوست داشته باشد شب ادراری نیز تشدید خواهد شد.

اگر کودکی مبتلا به شب‌ادراری بود باید با وی برخورد محترمانه داشته باشیم لذا با تحقیر کودک، ناراحتی و استرس آن تشدید می‌شود که این موضوع می‌تواند باعث کاهش اعتماد به نفس کودک شود. همچنین اگر کودک یک شب بتواند ادرار خود را کنترل کند باید از مکانیسم تشویق استفاده کنید.

در مواقعی که تشخیص پزشک اختلالات ارگانیک بدن باشد می‌توان با درمان‌های دارویی این عارضه را برطرف کرد.

منبع: www.hidoctor.ir