جمعه، 24 بهمن 1399

احکام وقف | تغییر و تبدیل وقف: سوال بیست و هشت

پرسش :

راه مواصلاتی و ارتباطی بین درون کلای غربی و محلات دیگر و قریۀ‏‎ ‎‏گاوزن کلا در قدیم وجود داشته و دارد. اهالی و وسایل نقلیه موتوری و مواشی و‏‎ ‎‏دوابّ و غیره از این راه استفاده نموده و عبور و مرور می نمایند. ضمناً در گذشته مردم‏‎ ‎‏دو محل از حاشیۀ بی روح زمین موقوفۀ مذکوره که حد فاصل دو قریه بوده ـ از لحاظ‏‎ ‎‏نزدیکی ـ رفت و آمد می نمودند. حال می خواهند (با وجود جاده و راه قدیمی موجود‏‎ ‎‏که مورد استفاده بوده و هست) آن را وسعت داده و در زمین زرعی موقوفه یاد شده راه‏‎ ‎‏و جاده ای که وسایط نقلیه موتوری نیز از آن عبور نماید احداث نمایند، آیا احداث‏‎ ‎‏جاده در آن جایز و عبور و مرور افراد از راه احداثی اشکال دارد یا خیر؟ ‏

پاسخ :
‏‏بسمه تعالی، جایز نیست.‏

منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، جلد 7، ناشر: مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمیی(ره)، تهران، 1392 ش.