شنبه، 25 بهمن 1399

احکام وقف | تفکیک وقف مشاعی: سوال سه

پرسش :

‏قسمتی از یک زمین مشاع وقف بوده؛ پس از این که می خواهند زمین ها را تفکیک‏‎ ‎‏و سهم وقف را جدا کنند، قطعه ای از آن را که غیر مرغوب است برای وقف وا‏‎ ‎‏می گذارند و هم اکنون آن زمین با وضع خاص 4×200 متر استفاده معتدّبه ندارد؛ کسی‏‎ ‎‏حاضر است زمین را که برای وقف واگذار نموده اند، عوض کند و در مقابل، زمین‏‎ ‎‏دیگری بدهد که استفادۀ آن زمین برای وقف بهتر است؛ آیا این عمل جایز است یا نه؟‏

پاسخ :
‏‏بسمه تعالی، تفکیک سهم وقف بدون نظر متولی شرعی و مراعات‏‎ ‎‏مصلحت وقف صحیح نیست؛ و تبدیل و تعویض وقف جایز نیست.‏

منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، جلد 7، ناشر: مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره)، تهران، 1392 ش.