دوشنبه، 11 اسفند 1399

احکام وقف | موارد مصرف وقف: سوال سی

پرسش :

شخص خیّری حدود پنجاه سال قبل آبی جهت شرب دو محله شهر وقف‏‎ ‎‏نموده که با لوله کشی شهر، محلات نامبرده احتیاجی به آن ندارند و در حقیقت این‏‎ ‎‏موقوفه در حال حاضر متعذر المصرف می باشد؛ مال الاجاره یا اجرت المثل را باید به‏‎ ‎‏چه نحو پرداخت نمود؟ توضیح این که از اول سال 1357 این آب به اجاره واگذار شده‏‎ ‎‏است، قبلاً با موافقت ادارۀ اوقاف زمان طاغوت شهرداری شرب می نموده و مال‏ ‏الاجارۀ سه ساله حدود هفت هزار و پانصد تومان می باشد.‏

پاسخ :
‏‏بسمه تعالی، با فرض تعذّر مصرف، عواید وقف را با نظر متولی شرعی در‏‎ ‎‏مطلق وجوه برّ و خیرات صرف نمایند.‏

منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، جلد 7، ناشر: مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره)، تهران، 1392 ش.