دوشنبه، 11 اسفند 1399

احکام وقف | موارد مصرف وقف: سوال هشتاد و هشت

پرسش :

‏ملکی وقف روضه خوانی بر سید الشهدا علیه السلام بوده که در وقف نامه قید شده صرف‏‎ ‎‏آب و آتش و... بشود و کسانی که ملک مزبور در دستشان بوده اطلاعی از وقف‏‎ ‎‏نداشتند و الآن وقف نامه پیدا شده، روشن فرمایید...

پاسخ :
‏‏بسمه تعالی، بر فرض ثبوت وقف باید بر طبق وقف عمل شود و ورثه باید‏‎ ‎‏اجرت المثل مدّتی که وقف در دست پدرشان بوده از ترکه او بدهند و از‏‎ ‎‏آب هم باید با نظر متولی شرعی بر طبق وقف عمل شود و قیمت آبی که در‏‎ ‎‏گذشته مصرف شده باید داده شود و در جهت وقف مصرف گردد.‏

منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، جلد 7، ناشر: مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره)، تهران، 1392 ش.