چهارشنبه، 25 فروردين 1400

تعارض اخبار دو نفر در طهارت اشیا

پرسش :

اگر شخصی بگوید فلان لباس پاک است و شخص دیگر بگوید یکی از آن دو نجس است آیا می‌توان با آن لباس‌ها ‌‌‌نماز خواند؟

پاسخ :
اگر از گفتۀ این‌ها اطمینان حاصل نشود مسأله دو فرض دارد:

الف) کسی که لباس‌ها ‌‌‌در اختیار اوست (که به وی ذوالید گفته می‌شود) -مثل همسر انسان- یا یک مرد عادل بگوید یکی از دو لباس (اوّل یا دوّم) نجس است در این فرض باید از هر دو لباس اجتناب کرد مگر آن‌که حالت سابق لباس دوّم نجاست باشد و حالت سابق لباس اول یا پاکی باشد (یا حالت سابق آن معلوم نباشد) یا ذوالید به پاکی آن خبر دهد (که حکم به پاکی لباس اول می‌شود و باید از لباس دوم اجتناب کرد.)

ب) در غیر این صورت حکم به طهارت هر لباسی می‌شود که حالت سابقۀ آن نجاست نباشد.

منبع: zanjani.net