سه‌شنبه، 14 ارديبهشت 1400

لکه‌بینی در آخر خون حیض

پرسش :

با توجه به این‌که در آخر حیض، معمولاً لکه‌بینی و ترشحات وجود دارد، آیا زن در این حال از حیض پاک شده است؟

پاسخ :
ترشحات خونی که قبل از تکمیل عدد عادت (در صاحب عادت عددیه یا وقتیه عددیه) هست یا در غیر عادت وقتیه ترشحات خونی که دارای صفت حیض می‌باشد یا در صاحب عادت وقتیه ترشحات خونی که دارای صفت حیض است و قبل از گذشت ایامی است که حیض بعد از آن نمی‌دیده حیض است و ترشحات خونی دیگر، در غیر این صورت استحاضه است.

البته چه برای حیض بودن، چه برای استحاضه بودن خون، شرط است موقعی که شروع می‌شود، خون خودبه‌خود خارج شود هرچند بقیۀ خون‌هایی که در باطن است مادامی که باطن پاک نشده حیض یا استحاضه است ولی اگر زن پاک باشد و بعد صرفاً ترشح در باطنش باشد (و اگر هم خارج می‌شود‌ با چیزی خارج ‌شود نه این‌که خودبه‌خود خارج شود) این ترشح نه حیض است نه استحاضه.

​​​​​​​منبع: zanjani.net